Nasıl Huzurlu Olunur?

Nasıl huzurlu olunur sorusuna cevap arar gibisiniz . Öncelikle huzurlu olabilmek için kendimizi tanımamız ve nelerden mutlu olacağımızı bilmemiz önem teşkil eder , mutlu olacağımız şeyleri bilmiyorsak bunları da keşfetmemiz gerekir.

Nasıl Huzurlu Olunur?

Nasıl huzurlu olunur sorusuna cevap arar gibisiniz. Öncelikle huzurlu olabilmek için kendimizi tanımamız ve nelerden mutlu olacağımızı bilmemiz önem teşkil eder, mutlu olacağımız şeyleri bilmiyorsak bunları da keşfetmemiz gerekir. Sizi en çok ne tanımlar, siz aslında kimsiniz? Bu sorulara verilecek olan cevaplar bizi tanımlamaktadır, aynı zaman da konfor alanımızdaki huzurumuzda çok önemlidir. Eviniz dağınık ve kirliyse bu psikolojinizi olumsuz etkiler ve davranışlarınıza da yansır örnek verecek olursak sinirli olursunuz, eşyalarınızı kaybedebilirsiniz ve kendinizi huzur dolu hissetmeyebilirsiniz. Eviniz temiz ve düzenli olursa bu sizin psikolojinizi olumlu etkiler ve sizi bir şeyler yapmaya teşkil eder.

Huzurlu olmak ve diğer insanlar ile aramızdaki ilişki
Huzurlu olmak ve diğer insanlar ile aramızdaki ilişki psikolojimizi doğrudan etkilemektedir. Hayatımızı olumsuz etkileyen ve bizi rahatsız eden şeylerden uzak kalmamız kendimize ve bedenimiz verdiğimiz değeri yansıtır. Dedikodu yapan, sizi aşağılayan veya enerjisini size yansıtan insanlardan uzak durmanız gereklidir. Kontrol konusuna gelecek olursak sizi kontrol etmeye çalışmalarına izin vermemeniz gerekir, kendi kararlarınız ve prensipleriniz olmalıdır böylece insanlar size saygı duyarlar ve sınırlarınızı da korumuş olursunuz. Kendinize vakit ayırın ve negatif ilişkilerden olabildiğince uzak durun hem günlük yaşantınızda, hem de ikili ilişkilerde bunu uygulayın ve sonucu görün.

Huzurlu olmak , beslenme ve spor
Huzurlu olmak , beslenme ve spor konusuna değinecek olursak, bol su içmek ve mutluluk hormonu olan Serotonin hormonunu besinlerden almamız gereklidir. Bu hormon eksikliğinde depresyona girme ihtimaliniz oldukça yüksektir. Spor yapmak da bir o kadar önemlidir eğer sürekli hareketsiz kalırsanız bu vücudunuzdaki oksijen seviyesini azaltır ve vücudunuzda ağrılar şeklinde size geri döner. Hareketli bir yaşam tarzı seçen insanlara dikkat ederseniz, her sabah sporlarını yapar ve bu da onları enerjik kılar. Spor yapamayacağınızı düşünüyorsanız ufak adımlarla başlayabilir ve bir spor merkezinde yoga kursuna yazılabilirsiniz. Ücretsiz uygulamalar olan telefonumuza da herhangi bir spor uygulaması yükleyerek evde kendimizde yapabiliriz.