Güzel sözler | Fıkra | Hikaye | Şiir - Şair| Şarkı sözleri | Cep telefonları| Oyun | Sohbet odaları | Rüya | Sağlık | Biyografi | islam | Müzik | Haber
Google Adsense



COOBERPEDY tatil, tatil ve yolculuk, tatil rehberi, tatil köyleri, tatil yerleri, ucuz tatil, tatil köyü, konaklama tatil ve yolculuk, acenteler tatil ve yolculuk, dostu tatil, tatil sepeti, tatil turları, e kolay tatil, tatil yöreleri, armutlu tatil köyü, tatil koyleri, türkiye tatil rehberi, devre tatil, tatil beldeleriTatil,turizm,Ucuz tatil,tatil ve yolculuk,tatil rehberi,tatil yerleri,yaz tatili,kış tatili,hafta sonu tatili,tatil köyleri,alternetif tatil,turizm gazetesi,kültür ve turizm bakanlığı
Tatil Anasayfa
Alternatif
Kaplıcalar
Oteller
Tatil Haberleri
Yurt Dışı
Yurt içi




COOBERPEDY
HAYALLER VE UMUTLAR KASABASI...
Güney Avustralya'da, uçsuz bucaksız çöllerde hayallerin ve umutların üzerine kurulmuş bir kasaba burası. Hayal ve umudu yaratan ise, dünya üzerinde en fazla burada bulunan bir taş; opal.

15 Şubat 1915'te 15 yaşındaki Willie Hutchinson'ın bulduğu opal bölgenin geleceğini belirlemiş. Kurak, yeşilin fazla olmadığı bu bölge, altında gizlediği bu değerli taş sayesinde dünyanın dört bir yanından hayalperesti kendine çekmiş. Bazıları düşlerini gerçekleştirmiş, bazıları ise hala umutla çalışıyor.

Bugün Coober Pedy'de 3500 kişi yaşıyor. Bu nüfus 45 ayrı milliyetten insanlardan oluşuyor. Dünyanın en büyük opal alanı olan kasaba 'dünyanın opal başkenti' olarak adlandırılıyor. Tüm dünyada çıkarılan opalin %70'i burada çıkarılıyor. Opalin bulunduğu alan 4954 kilometrekareyi kapsıyor ve henüz bu alanın sadece %10'u üzerinde çalışma yapılmış.

Her tarafa yayılmış binlerce kuyu oldukça ilginç görüntüler oluşturuyor. Yıllarca kazılan ve tekrar doldurulmayan kuyular ve burada oldukça yaygın olan yeraltı evleri turistler için de oldukça çekici geliyor. Buraya gelen turistler ve opal tüccarları kasabaya otellerin yapılmasına sebep olmuş. Bu otellerin bazıları, tıpkı evler gibi, opal bulmak için açılan delikler sonucu oluşan mağaralara ve yer altına yapılmış.
Bu yazıyı arkadaşına gönder | Yazıcı Dostu
Sık kullanılanlara eklemek istiyorum  Ana sayfam yapmak istiyorum    Tavsiye  iletişim  Reklam  Gizlilik sözleşmesi
Türkiyenin Web topluluğu © 2003 Canim.net Her hakkı saklıdır.
canim.net